Cum sa iti alegi o centrala termica pe lemne

Cum sa iti alegi o centrala termica pe lemne

Ce ar trebui sa stiti inante de a cumpara o centrala termica pe lemne? Casadex. ro va spune cat de important este cazanul, cat de importante sunt radiatoarele, caloriferele si conductele sau cosul de fum si de ce ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti o centrala cu gazeificare sau cu ardere clasica.

La o centrala termica cu gazeificare cazanul va fi mult mai usor de curatat, iar  camera de ardere pentru lemne,  va fi mult mai spatioasa (veti putea introduce mai multe lemne si mai lungi). Arderea va fi mai eficienta, datorita arderii inverse, prin gazeificare, iar nivelul de noxe va fi redus.

Avantajul unei centrale cu ardere clasica, fara gazeificare, este ca puteti introduce si lemne “verzi” (neuscate). in centrala cu gazeificare va trebui sa introduceti numai lemne uscate (cumparate din timp – 1 an sau 2 inainte).

Un detaliu important cand decidem sa cumparam o centrala pe lemne este alegerea cazanului. Cazanele au puteri diferite, iar alegerea acestuia se va face in urma unui calcul al necesarului termic al casei/locuintei, calcul pe care il va face un specialist si care depinde de volumul camerelor, de termoizolatia casei si chiar de zona unde este construita locuinta.

tevile sau conductele. Cele mai bune, in opinia majoritatii, sunt tevile de cupru, insa sunt si cele mai scumpe. O instalatie pe cupru va fi mult mai costisitoare decat una pe pexal sau polipropilena (pe scurt ppr). Trebuie stiut ca instalatiile cu tevi ppr/polipropilena nu rezista la temperaturi ale agentului termic mai mari de 90 grade.