Cum sa reduci consumul de energie la boilerul electric?

Cum sa reduci consumul de energie la boilerul electric?

Boilerul electric este o buna metoda de incalzire a apei indiferent daca stai la casa sau la apartament. Costul achizitiei nu este unul foarte mare, la fel cum nici costul instalarii nu prespune cheltuieli mari, insa prin utilizarea lui, acesta poate deveni unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrica din casa, alaturi de masina de spalat sau frigider. In acest articol vei gasi cateva idei care sa te ajute sa reduci cat mai mult din acest consum.

Schimba-l
Daca ai un boiler mai vechi de 10 ani, cea mai buna alegere este sa-l schimbi. Nu astepta pana vechiul boiler se strica de tot sa-ti iei altul.Tehnologia veche nu face decat sa consume inutil multa electricitate. Boilerele noi sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor. Chiar daca vorbim de o investitie facuta la inceput, aceasta poate fi recuperata in timp prin banii pe care nu-i mai dai pe factura la curent. Mai mult decat atat, vei inceta sa mai contribui la poluarea aerului. Boilerele noi sunt mult mai prietenoase cu mediul fata de cele de acum 10 ani.

Reseteaza termostatul
Daca ai boilerul setat la o temperatura foarte ridicata, incearca sa reduci aceasta valoare cu un grad sau doua. Daca nu protesteaza nimeni din casa, cel mai probabil este in regula sa folositi apa nu foarte fierbinte ci doar suficient de calda asa incat sa poata fi folosita pentru utilitatile zilnice.

Izoleaza tevile
O alta metoda prin care sa mai salvezi din energie electrica este sa izolezi tevile. In felul asta se va pierde mult mai putina caldura prin acestea si nu vei mai avea nevoie sa setezi termostatul la o temperatura foarte ridicata. Cum spuneam si mai devreme, reducerea acestei valori va duce si la reducerea consumului de curent electric.

Foloseste un boiler instant in loc de unul cu rezervor
Un boiler electric cu rezervor presupune o incalzire constanta a acestuia pentru a mentine apa din interior calda. O metoda de eficientizare pentru acest tip de boiler ar fi mentinerea rezervorului cald cu ajutorului unei jachete de izolare. Insa o solutie si mai buna este achizitionarea unui boiler instant. Acesta va incalzi doar apa pe care o folosesti pentru un anumit moment.

Redu cantitatea de apa folosita
Nu doar ca vrei reduce cantitatea de energie consumata pentru incalzirea apei, dar vei avea si costuri mai reduse la factura de apa. Sfaturile ecologistilor in privinta reducerii consumului de apa sunt in cazul acesta cat se poate de utile. Creeaza-ti obiceiuri utile: nu lasa apa curgand cand nu ai nevoie de ea, opteaza pentru dus in loc de baie cu cada plina, nu lasa robinetul deschis cand nu folosesti apa.