Service-ul centralei termice

Service-ul centralei termice

Posesorii de centrale termice au obligatia de a-si incheia un contract de service cu o firma autorizata ISCIR. Documentele pe care le cer cei de la Distrigaz tuturor posesorilor de centrale termice sint acum in numar de patru: avizul tehnic ISCIR de import, factura de procurare, contractul de service si garantii si cartea tehnica a centralei. Utilizarea centralelor termice fara verificarea tehnica periodica efectuata de o firma autorizata ISCIR si fara avizarea raportului de verificare de catre cei autorizati sa o faca, este interzisa.

De ce un contract de service?

incheierea unui contract de service pentru centrala dumneavoastra termica constituie, pe linga respectarea legii, un mare avantaj pentru dumneavoastra. Prin inspectiile periodice efectuate, firmele specializate va asigura ca echipamentele dumneavoastra functioneaza la eficienta maxima.
O verificare periodica cuprinde in primul rind masurarea emisiilor de gaze si a debitului cu ajutorul analizatorului de gaze, precum si curatarea filtrului si aerisirea caloriferelor.
Centrala termica trebuie sa se incadreze in anumiti parametri. De asemenea curatarea filtrului presupune spalarea acestuia. Caloriferele vor fi verificate sa nu curga, sa aiba turul si returul bine reglate pentru a permite o incalzire eficienta si sa fie bine aerisite. Pretul unui contract de service este influentat de anumiti factori.
Verificarea tehnica periodica se va efectua la maximum 2 ani, de fiecare data la acelasi prestator de specialitate autorizat sau, la fiecare termen scadent, unui alt prestator de specialitate autorizat de ISCIR.

Obligatiile posesorului de centrale termice

in perioada dintre doua verificari tehnice periodice sinteti obligat sa respectati instructiunile de utilizare ale producatorului. Respectarea instructiunilor si recomandarilor firmei autorizate care a efectuat lucrarile de punere in functiune si, dupa caz, de verificare tehnica periodica trebuie tratate cu seriozitate. in cazul constatarii unui defect este indicat sa opriti imediat aparatul in siguranta si sa anuntati un prestator de specialitate autorizat. Repunerea in functiune este permisa numai dupa efectuarea remedierilor defectului de catre un prestator de specialitate autorizat de ISCIR in acest sens.
in general aceste verificari se fac de doua ori pe an, toamna si primavara, adica inainte si dupa oprirea incalzirii permanente cu ajutorul centralei termice.